Моделювання процесу розкриття руди в кульовому млині з позицій задач управління

Рейтинг користувача:  / 0
ГіршийКращий 

Автори:

Є.В. Кочура, доктор технічних наук, професор, Державний вищий навчальний заклад „Національний гірничий університет“, завідувач кафедри економічної кібернетики та інформаційних технологій, м. Дніпропетровськ, Україна

Фаріс Самір Расмі Альхурі, м. Дніпропетровськ, Україна

Реферат:

Мета. Розробка принципів автоматизації кульових млинів, що працюють послідовно з магнітними сепараторами.

Методика. Теоретичні дослідження процесу розкриття руди та експериментальна перевірка отриманих теоретичних залежностей індукції магнітного поля сепаратора від крупності помелу руди у млині.

Результати. Запропоновано математичну модель технологічного комплексу, що складається з кульового млина, послідовно з’єднаного з магнітним сепаратором. Розглянуто математичний опис процесу розкриття залізної руди подрібненням і моделювання зміни напруженості магнітного поля сепаратора в робочій зоні під впливом шару подрібненого магнітного продукту. У результаті дослідження отриманої моделі з позицій задач управління встановлено, що в технологічному комплексі другої стадії подрібнення магнітної сепарації залізних руд барабанний магнітний сепаратор є природним автоматичним аналізатором ступеня розкриття залізної руди подрібненням у кульовому млині, послідовно з’єднаним із цим сепаратором. Масова частка заліза в концентраті магнітного сепаратора, що збагачує продукт подрібнення залізної руди в кульовому млині, є мірою розкриття руди подрібненням і обернено пропорційна крупності частинок твердої фази пульпи в розвантаженні кульового млина. Це, на відміну від залежності масової частки заліза від крупності частинок твердої фази пульпи у зливі класифікуючого апарату, дозволяє безпосередньо керувати розкриттям руди подрібненням шляхом зміни швидкості руху руди у млині регулюванням витрати води у млин.

Наукова новизна. У технологічному комплексі магнітного збагачення залізних руд, що складається з кульового млина з центральним розвантаженням, послідовно з’єднаним із барабанним магнітним сепаратором, масова частка заліза в концентраті магнітного сепаратора та радіальна складова напруженості магнітного поля в робочій зоні сепаратора обернено пропорційні ступеню розкриття та крупності помелу руди в кульовому млині. Це дозволяє, на відміну від автоматичного контролю крупності частинок твердої фази пульпи в розвантаженні кульового млина, автоматично контролювати за величиною радіальної складової напруженості магнітного поля необхідну крупність помелу руди у млині, що забезпечує розкриття руди зі змінними фізико-механічними властивостями.

Практична значимість. В якості керуючого впливу розкриття залізної руди у другій стадії подрібнення магнітної сепарації можна використовувати регулювання густини пульпи в розвантажувачі кульового млина за величиною радіальної складової напруженості магнітного поля в робочій зоні магнітного сепаратора, послідовно з’єднаного з кульовим млином.

 

Список літератури / References:

1.     Справочник по обогащению руд: обогатительные фабрики / Под ред. О.С. Богданова. – М.: Недра, 1994.– т.4 – 346 с.

Bogdanov, O.S. (1994), Spravochnik po obogashcheniyu rud [Reference Book on Ore Concentration], Vol.4, Nedra, Moscow, Russia.

2.     Кочура Е.В. Метод автоматического контроля массовой доли железа в концентрате магнитного сепаратора / Кочура Е.В., Ислам Абдельхамид Юсеф Аль Бостанжи // Науковий вісник НГУ –Дніпропетровськ, 2005. – №10. –С. 86–89.

Kochura, Ye.V. and Islam Abdelkhamid Yusef Al Bostanzhi (2005), “Method of automated control of iron mass fraction in the concentrated product of the magnetic separator”, Naukovyi visnyk Natsionalnoho Hirnychoho Universytetu, no. 10, pp. 86–89.

Files:
01_2013_kochur
Date 2014-03-19 Filesize 418.43 KB Download 939

Відвідувачі

6303327
Сьогодні
За місяць
Всього
3
38519
6303327

Гостьова книга

Якщо у вас є питання, побажання або пропозиції, ви можете написати їх у нашій «Гостьовій книзі»

Реєстраційні дані

ISSN (print) 2071-2227,
ISSN (online) 2223-2362.
Журнал зареєстровано у Міністерстві юстиції України.
Реєстраційний номер КВ № 17742-6592ПР від 27.04.2011.

Контакти

49005, м. Дніпро, пр. Д. Яворницького, 19, корп. 3, к. 24 а
Тел.: +38 (056) 746 32 79.
e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
Ви тут: Головна Архів журналу за розділами IT-технології Моделювання процесу розкриття руди в кульовому млині з позицій задач управління